Важно е направлението за PCR тест да бъде електронно, защото ще

...
Важно е направлението за PCR тест да бъде електронно, защото ще
Коментари Харесай

Личните лекари:Електронно направление за PCR, за да не ходят болните по кабинети |

Важно е направлението за PCR тест да бъде електронно, тъй като ще ускори пътя на пациента, той ще бъде стациониран и няма да продължи да се разхожда измежду обществото със признаци.

Това сподели по Нова телевизия доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на УС на БЛС.

" Не държим да насочваме единствено за PCR тест, само че пациенти, които имат някакъв признак, е добре да се изследват преди да влязат въобще в системата на опазването на здравето и да заразяват хората по чакалните на кабинетите ", уточни тя. 

Тя за следващ път подчертава върху обстоятелството, че джипитата не са от първа линия, макар че 40% от десетимата умряли от COVID-19 лекари са точно такива. 

" Положението е такова, че спасението на давещите се е оставено в ръцете на самите давещи се. Търсим си сами заместници. Парадоксът е, че има сътрудници, които са от COVID-отделение и отново сами си търсят заместници. Административната тежест е доста огромна, а помощ не идва от на никое място. От март до момента сме получили единствено по 2 маски на човек. Всичко би трябвало да си осигуряваме и купуваме сами ", сподели Николова.

Д-р Николова даде пример със случаи, при които при тях идват пациенти с други недоволства, само че се оказва, че все още на визитата си са били инфектирани, без да имат признаци.

Според нея  няма потребност персоналните лекари да имат в кабинетите си от новите комбинирани тестове за грип и ковид, тъй като тяхната съществена работа е да вършат профилактичните прегледи на хората с хронични болести и да преглеждат деца, за които се сътвориха зелени коридори, тъй че да няма разбъркване на потоците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР